Burdur

MAKÜ’den besi sığırcılığı işletmelerine standart getirme hamlesi

Hayvancılık sektöründeki kaliteyi ve verimliliği artırmak amacıyla ‘Besi Sığırcılığı İşletmelerinde Standartların Belirlenmesi Çalıştayı’ MAKÜ’de gerçekleştirildi.

Açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Öner, MAKÜ’nün tarım ve hayvancılık alanında yürüttüğü çalışmalara dikkat çekti. Türkiye’de bir ilk olan ve MAKÜ öncülüğünde hayata geçirilen Tarım ve Hayvancılıkta Standardizasyon ve Belgelendirme Merkezi’nin önemine değinen Öner, süt sığırcılığı, küçükbaş hayvancılık ve serbest dolaşımlı yumurta tavukçuluğu alanlarında işletmelere uygunluk sertifikaları verildiğini ifade etti.

Prof. Dr. Öner konuşmasında, bu belgelendirme programlarının sektör temsilcileri ve akademisyenlerle birlikte hazırlanan standartlar doğrultusunda TÜRKAK (Türk Akreditasyon Kurumu) tarafından akredite edildiğini ve Türkiye’de bu üç alanda yetkilendirilmiş ilk ve tek belgelendirme kurumu olduklarını vurguladı.

Ayrıca bal arısı ve arı ürünleri ile topraklı örtü altı yetiştiriciliğine yönelik belgelendirme programlarının da hazırlık sürecinde olduğunu belirten Öner, Burdur özelinde ise besi sığırcılığı işletmeleri için standardizasyonun artık bir ihtiyaç haline geldiğini söyledi. Bu amaçla düzenlenen çalıştayda, akademik birikimle hazırlanan taslak standartların sektörel geri bildirimlerle olgunlaştırılarak nihai hale getirilmesi hedeflendi.

Çalıştaya; MAKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Öner, Tarım ve Hayvancılıkta Standardizasyon ve Belgelendirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Habibe Yaman, Hayvancılıkta İhtisaslaşma Koordinatörü Doç. Dr. Seher Yastıoğlu, Burdur Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nden Gıda ve Yem Şube Müdürü Ali Burak Başer ile Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Murat Erdoğan, Burdur Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Turan Çayır, akademisyenler ve sektör temsilcileri katıldı.

Çalıştay, fikir alışverişleri ve sunumlarla tamamlanırken, Burdur’da besi sığırcılığı işletmelerinin geleceği adına önemli bir adım atılmış oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir